Download hier gratis de app en vraag vervolgens een testperiode aan

Get it on Google Play Download on the App Store

Orderpicken optimaliseren

Orderpicken is een essentieel proces binnen het magazijnbeheer dat enorme impact heeft op uw performance. Het orderpicken optimaliseren is van groot belang om tot een efficiënter gebruik van het magazijn te komen. Warehouse-Online biedt u de mogelijkheid om flexibel in te springen op alle veranderingen die zich voordoen binnen de logistieke processen. Dankzij het inzetten van orderpicking software, kunnen veel logistieke processen geautomatiseerd worden, waardoor u kosten bespaart. De medewerkers kunnen hierdoor effectiever en efficiënter worden ingezet en onnodige kosten door bijvoorbeeld foute leveringen kunnen worden vermeden.

WMS Bel: 040 3046330

Orderpick strategieën

Er zijn verschillende strategieën die bij het orderpicken kunnen worden ingezet. Zo kan er gekozen worden voor batch picking, waarbij er een combinatie wordt gemaakt van meerdere bestellingen in een orderpickinstructie. Deze combinatie wordt gemaakt op basis van factoren, zoals het aantal bestellingen, de samenstelling of de bezorgroute. Deze multi orderpicking heeft als doel de afstanden die orderpickers afleggen te minimaliseren.

Wave picking is een orderpickingstrategie die uitermate geschikt is om te combineren met een WMS. Wave picking groepeert bestellingen op basis van logistieke variabelen en wijst deze groep daarna toe aan een bepaalde magazijnmedewerker. Een WMS geeft de optie om de verschillende logistieke variabelen in te voeren in het programma, waardoor het systeem de best mogelijke verdeling kan maken van elke orderregel en de taken evenwichtig kan verdelen onder de medewerkers.

Flexibel orderpicken met Warehouse-Online

Warehouse-Online biedt tal van mogelijkheden om het orderpicken zo flexibel mogelijk in te richten. Zo maakt de software het mogelijk om de orderpickstrategie aan te passen op de levering strategie. Deze flexibiliteit is van groot belang met het oog op kostenbesparing en het zo efficiënt mogelijk inzetten van magazijnwerkers.

Bij het implementeren van Warehouse-Online is het van groot belang dat alle betrokkenen bij de implementatie goed op de hoogte zijn van het functioneren van het systeem. Hiervoor wordt aangeraden te starten met een kick-off meeting waarbij iedereen aanwezig is, en een projectleider en key-user aan te stellen die van alles op de hoogte is en deze kennis kan verspreiden onder de rest van de medewerkers. Hiervoor worden ook key-user trainingen aangeboden, zoals de Basis orderpick training, die helpt werknemers het orderpickproces met Warehouse-Online te begrijpen.

Ons bedrijf Realtime Solutions, bedenker van Warehouse-Online, is gevestigd in het Brabantse Eindhoven. We staan u graag te woord om samen met u te kijken hoe we de processen binnen uw organisatie kunnen optimaliseren met Warehouse-Online om te komen tot een hoger rendement en een betere klantbediening. We zijn ons ervan bewust dat elke organisatie specifieke behoeftes en kenmerken heeft. Dit zal ook bepalend zijn voor het kiezen van het juiste implementatiescenario.


Download hier gratis de app en vraag vervolgens een testperiode aan

Get it on Google Play Download on the App Store